Italiaans interieur design, gespecialiseerd in ronde en ovale Saarinen Tulip eettafels en Tulip stoelen.
0
Winkelwagen
€ 0,00

Eero Saarinen was een Finse-Amerikaanse architect en ontwerper die bekend werd om zijn unieke en innovatieve ontwerpen. Hij werd geboren in 1910 in Helsinki, Finland en groeide op in Bloomfield Hills, Michigan. Zijn vader was ook architect, dus het is niet verrassend dat Saarinen ook deze richting opging.

Na zijn studie aan de Yale School of Architecture, begon Saarinen aan zijn carrière als architect. Hij werkte samen met zijn vader, Eliel Saarinen, aan diverse projecten, waaronder het TWA Terminal op JFK Airport in New York. Dit was een van Saarinen's meest iconische projecten en het werd beschouwd als een van de meest innovatieve luchthaventerminals van de tijd.

Naast zijn werk als architect, was Saarinen ook actief als ontwerper. Hij ontwierp meubels en andere producten voor verschillende merken, waaronder Knoll. Een van zijn meest bekende ontwerpen was de Tulip Chair, een stoel met een unieke, bloemvormige zitting en een ronde voet. De Tulip Chair was zo populair dat het nog steeds wordt geproduceerd vandaag de dag.

Naast de Tulip Chair, ontwierp Saarinen ook de Pedestal Collection, een reeks Tulip tafels en Tulip stoelen met een opvallend, rond onderstel. Dit ontwerp was ook zeer populair en het is nog steeds een van de meest herkenbare meubelontwerpen van Saarinen.

Naast zijn werk als architect en ontwerper, was Saarinen ook actief als leraar. Hij gaf les aan de Yale School of Architecture en de Cranbrook Academy of Art, waar hij veel invloed had op jonge, talentvolle ontwerpers.

Saarinen stierf op 56-jarige leeftijd aan een hersentumor, maar zijn werk blijft nog steeds zeer gewaardeerd en wordt gezien als een belangrijk deel van de Amerikaanse architectuur- en ontwerphistorie. Zijn unieke en innovatieve ontwerpen zijn een blijvende inspiratiebron voor ontwerpers en architecten over de hele wereld.

De Saarinen Tulip tafel is ontworpen door Eero Saarinen in 1956. Het is een iconische tafel die bekend staat om haar unieke ontwerp en elegante uitstraling.

De tafel heeft een ronde of ovale tafelblad dat rust op een enkele, elegante Tulip voet. Deze voet is gemaakt van gegoten aluminium en heeft een glanzende of matte coating. Het tafelblad is gemaakt van marmer, laminaat, massief hout, fineer hout of keramiek. Met name Keramiek is de laatste jaren zeer populair vanwege de fraaie uitstraling en het gebruiks gemak (eenvouding schoon te houden ).

Wat het ontwerp van de Saarinen Tulip tafel zo bijzonder maakt, is dat het de chaos van verschillende tafelpoten elimineert en een gevoel van ruimte en openheid creëert. Dit maakt de tafel ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een eetkamer of keuken.

De Saarinen Tulip tafel is een populaire keuze voor moderne interieurs en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Het is ook een duurzame optie, omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage.

Onze Tulip tafels zijn zeer gunstig geprijsd. De kwaliteit is uitmuntend en een investering waard voor degenen die op zoek zijn naar een elegante en iconische tafel voor hun huis. Het is een tafel die zowel functioneel als visueel indrukwekkend is. Kortom een tiijdloze designtafel.


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend:
http://www.eigenwijsdesign.nl

Over ons

Wij zijn gevestigd in Lisse ( Zuid Holland ) .

U kunt onze design meubelen op afspraak komen bekijken in onze showroom in Lisse (Zuid-Holland).
De Showroom is op afspraak geopend van woensdag tot en met zaterdag.
Op zondag, maandag en dinsdag zijn wij gesloten.
Adres showroom:
Vennestraat 11 G
2161 LE LISSE (ZH)
Telefoon: 0031 (0)6 34 55 94 58

Eigenwijs Design
K.v.K.34199558 Nederland

Contact en Adres

Eigenwijs Design
Vennestraat 11G
2161LE, Lisse


Tel: 06 34 55 94 58
E-mail: info@eigenwijsdesign.nl

U kunt onze showroom op afspraak bezoeken:
Woensdag tot en met vrijdag: 09.30 uur tot 17.30 uur.
Zaterdag: 09.30 uur tot 16.00 uur.
Zondag, maandag en dinsdag gesloten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Eigenwijs Design is al meer dan 15 jaar dé specialist in Saarinen Tulip tafels in alle standaard afmetingen - Wij bezorgen aan huis in geheel Nederland en België.
Wij accepteren in overleg ook bepaalde crypto munten. Indien u wilt betalen met Bitcoin of een andere Crypto munt, neem dan voorafgaande uw aankoop contact met ons op. Meer informatie over Crypto munten vindt u op TopCryptoValuta.nl